Õpetajatest sellel aastal

 

 

Laagris moodustatakse laagrilistest viis enam-vähem ühesuurust gruppi, kes liiguvad laagripäevade jooksul ühe õpetaja õpitoast teise. Nii saadakse laagris selgeks väga palju erinevat eesti rahvamuusikat. Iga õpituba on pisut omanäoline. Omanäolisus tuleneb loomulikult  õpetajast, kelle juurde “satutakse”.

 

Vaba aja tegevustena saab õppida väikekandlemängu, laulu ja tantsu, matkata, teha näputööd ja pidada lõkkeõhtuid. Tähtsaimaks võiks kujuneda üksteiselt õppimine ja jämmimine vabas vormis.

fotod õpetajatest

Tarmo Noormaa õpituba

 

Raivo Sildoja õpituba

 

 

 

Eesti ühe väljapaistvama lõõtsamängija Tarmo õpitoas õpitakse eelkõige lõõtsalugusid ning otsitakse võimalusi nende kõlamiseks kõigil teistel pillidel.

 

Pillimeistri ja rahvamuusika ajaloo hea tundja Raivo õpitoas õpitakse viiulivalsse ja –polkasid, mis on pärit vanadest noodiraamatutest ja arhiivilintidelt.

Kristjan Priksi õpituba

 

Jaanus Põlderi õpituba

 

 

 

Kristjani juhendamisel õpitakse rahvamuusika seadmist ehk kuidas säilitada rahvamuusikale omane rahvapärasus tänapäeva pärimusmuusikas. Kristjan näitab ka kitarristidele ja löökpillimängijatele, kuidas neil pillidel hästi orienteeruda pärimusmuusikat mängides.

 

Ammune tuttav Jaanus jätkab oma õpitoas erinevate pillide lugude õpetamist ning ühiselt otsitakse lugude seadmise võimalusi.

Elo Kalda kandletuba

 

 

laulu- ja tantsutuba

 

 

 

Elo õpitoas saab alustada või edasi õppida väikekandle mängimist. Kes seda teha soovib, aga tal ei ole väikekannelt, see võtku ühendust laagri korraldajatega.

 

Pillimängijale on alati kasulik osata teha nii lauluhäält kui tantsida. Laulda ja tantsida saab sellel aastal mitmete erinevate juhendajate (laagri õpetajate) eestvõttel. Tantsusammud võtab eest Siim Sarv.

 

 

 

 

 

 

 

Eesti ETNO ajalugu

tagasi

AVALEHT